2023 Gelinlik Modellerine Damga Vuracak 8 Yeni Trend

Dünyaca ünlü tasarımcılar 2023 gelinlik modellerini görücüye çıkardı.

Carolina Herrera’dan Naeem Khan’a, Elie Saab’dan Vera Wang’a kadar pek çok ünlü gelinlik markasının yaptığı defilelere göz attığımızda 2023’de gelinleri farklı ve iddialı gelinlik trendlerinin beklediğini söyleyebiliriz.

Fırfırlar, pantolonlu takımları, karpuz kollar… Şimdiden merak ettiniz değil mi?

O zaman sabırsız gelin adayları için hemen 2023’ye damgasını vuracak gelinlik trendlerini listelemeye başlayalım.

Şimdi Çiçek Açma Vakti

Çiçekli Gelinlik Modelleri

2023’de gelinlikler çiçek açıyor. “Çiçekler her zaman vardı zaten” demeyin, bu sefer daha büyük çiçek işlemelerine, pelüş aplikelere yer veriliyor modellerde.

Özellikle Viktor & Rolf Mariage, Hermione de Paula, Carolina Herrera, Vera Wang Bride ve Naeem Khan kreasyonlarında çiçek etkisini bolca hissedebilirsiniz.

Kısacası önümüzdeki sezon odağın sadece çiçeklerde toplandığı tasarımlar göz kamaştıracağa benziyor. Bizden söylemesi.

Kuşlar Gibi Özgür…

Tüyler, gelinlik modellerin her daim vazgeçilmez detaylarından biri olmuştur. Ancak daha çok bolero ve eldiven gibi aksesuarlarda gördüğümüz tüyler, önümüzdeki sene güçlü bir şekilde etkisini tasarımlarda hissettirecek ve hatta hakimiyeti ele geçirecek diyebiliriz.

Inbal Dror, Naeem Khan ve Andreas Kronthaler’ın Vivienne Westwood için tasarladığı 2023 gelinlik modelleri de bunu ispatlar nitelikte adeta. Özgür ruhlu cesur gelin adaylarına duyurulur.

Zamansız Pelerinler

Pelerinli Gelinlik Modelleri

İster uzun ister kısa… Pelerinler 2023 gelinliklerinin en favori aksesuarlarından biri olmaya aday. Üstelik farklı iki görünümü tek bir modelde gelinlere sunduğu için de pelerinli tasarımların çokça tercih edileceği aşikâr. Düğüne pelerininizle başlayın ve sonra çıkarıp onsuz devam edin. Seçim sizin.

Pelerinli gelinlik modellerini Marchesa, Mark Zunino ve Monique Lhuillier koleksiyonlarında bulabilirsiniz.

Başrol Sofistike Takımların

Sofistike Gelinlik Modelleri

İki parçadan oluşan tasarımlar prenses modellere savaş açıyor. Evet, yanlış duymadınız! Pantolon – ceket ve etek – ceketten oluşan takımlar basit, şık ve çizdiği hanımefendi tavırla kendi tarzını yansıtmak isteyen gelinlerin beğenisine sunuluyor.

Daha çok nikah ve nikah sonrası düzenlenen yemek için tercih edilebilecek bu modelleri Lela Rose, LEIN, Mira Zwillinger, Carolina Herrera ve Elizabeth Fillmore gibi markaların 2023 ilkbahar koleksiyonlarında bulabilirsiniz.

Fiyonklar Büyüyor!

Fiyonklu Gelinlik Modelleri

2023 gelinlik modellerini incelediğinizde kurdele formlarının da tıpkı çiçek desenleri gibi büyüdüğünü göreceksiniz.

Özellikle bel, göğüs ve boyun hizasında kullanılan kurdeleleri, gelinliğinizin tasarımı sade ise ona hareket katmak için aksesuar olarak tercih edebilir; böylece sezonun modasını da düğününüze kolayca yansıtabilirsiniz.

“Henüz gelinliğim hazır değil, ama kurdele fikrini sevdim” diyorsanız; Viktor & Rolf, Lela Rose, Carolina Herrera ve Reem Acra’nın 2023 tasarımlarına göz atabilirsiniz.

80’lerin Karpuz Kolları

Karpuz Kollu Gelinlik Modelleri

Kabarık kollar geri döndü! 80’lerin modası olan karpuz kol gelinlikler şimdi daha modern bir silüete bürünerek 2023 gelinlik koleksiyonlarında yerini alıyor.

Romantik çizgileri seviyorsanız Gracy Accad, Theia ve Mira Zwillinger moda evlerinin modellerinde bu stilin yansımasını bulabileceğinizin altını çizelim.

Dalgalara Hazır Olun!

Dalgalı Gelinlik Modelleri

Fırfırlı, volanlı, kat kat tüllerin kullanıldığı tasarımlar 2023’de dikkat çekmeyi seven gelinlerin tercih edebileceği modeller arasında yerini alacağa benziyor.

Siz de hareketli kesimleri beğeniyorsanız gelinlik bakarken Danielle Frankel, Sophie et Viola, Yolan Cris ve Viktor & Rolf’un koleksiyonlarına bakmayı unutmayın deriz.

Prenses Meghan Etkisi

Kraliyet Düğünü Gelinlik Modelleri

Yılın düğününün gelinlik trendlerine yön vermemesi düşünülemezdi tabii ki…

İngiliz Kraliyet ailesinden Prens Harry ile hayatını birleştiren ABD’li oyuncu Meghan Markle’in gelinliği çok konuşulmuştu. Ve şimdi de dünyaca ünlü markaların gelinlik koleksiyonlarına ilham kaynağı oldu.

Uzun kollu A kesim modeller ve düz sade tül duvaklar Viktor & Rolf, Reem Acra, Romona Keveza and Naeem Khan tasarımlarında Meghan etkisini fark edebileceğiniz detaylardan sadece birkaçı…

Giriş Yap

close